Annonse
00:00 - 22. februar 2019

«Mer klassisk musikk»

Annonse

NRK I et debattinnlegg ønsker Tor E. Thorsen seg mindre prat i NRK Klassisk og etterlyser flere rene musikkflater. Han mener også at vi er mer opptatt av oppslutning enn av kvalitet.

Jeg tror vi er enige om noen viktige ting. Vi ønsker oss mye musikk! Og det tilbyr NRK Klassisk. Over 80 prosent av tiden spiller vi klassisk musikk, hele døgnet. Det er viktig for oss at publikum kan stole på at vi alltid lar musikken spille førstefiolin. Presentasjonen utgjør mindre enn 20 prosent av sendetiden. I enkelte flater, som om kvelden og natten, spiller vi kun musikk. Disse flatene er dessverre ikke tilgjengelige i NRKs radiospiller på grunn av musikkrettigheter.

At innsenderen mener enkelte programmer inneholder «pludring» og «skravling» får vi ta til etterretning. Vi mener derimot at våre programledere preger presentasjonen med både kunnskap, engasjement og personlighet. Stil og tone er noe vi jobber med kontinuerlig, og vil variere ut fra tid på døgnet og programmets identitet. Men det verbale vil aldri dominere.

Så er vi da kun opptatt av lyttertall? Til det kan jeg trygt svare nei. Vi er opptatt av å ivareta den klassiske tradisjonen, være aktuelle og dekke hele landet. Men vi er også opptatt av at publikum liker og bruker kanalen. Vi synes det er fantastisk at stadig flere oppdager den klassiske musikken gjennom vårt tilbud. Og når oppdraget er å demokratisere den klassiske musikken, har vi lyktes når stadig flere får ta del i de flotte og gode opplevelsene som venter.

Ragnhild Veire

Kanalsjef, NRK Klassisk

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Moralsk ansvar kan lede til større politisk handlingsvilje globalt. Men så er det veien dit, da.»
«God behandling reduserer antall uføretrygdede og brukere av sosiale tjenester.»
«Aldri før er det blitt så mange nye milliardærer under en regjering her til lands.»
«De som i første rekke rammes, er de mange muslimer som modig tar til orde for en gjennomgripende reform.»