Annonse
13:16 - 28. september 2018

– Jeg kjenner på at jeg er drittlei feminismen

– Hardhet er betegnende for den feministiske bevegelsen nå, sier forfatter Eline Lund Fjæren. Hun mener det er på tide å også høre stemmene til dem som er felt av metoo-bevegelsen.

Etterpå: Forfatter Eline Lund Fjæren mener vi har kommet til «etterpåklokskapens tid» i metoo-debatten. Arkivfoto: Erick Kjellevold
Annonse

– I en kommentar i ukens Morgenbladet etterspør du et mer nyansert syn på metoo og dem som er blitt felt av bevegelsen. Hvorfor går du med den type tanker nå?

– Det er noe jeg har tenkt på ganske lenge. Blant annet fordi jeg selv har vært en del av bevegelsen, i forbindelse med saken rundt Nils Rune Langeland.

– Ja, for du – med andre – påpekte professor Nils Rune Langelands overtramp i fjor sommer. Da viste du frem skjermbilder av upassende meldinger han hadde sendt til unge kvinner. For ikke lenge siden stilte han opp til et intervju i VG. Der kalte han seg selv «dead man walking», etter metoo-kampanjen. Påvirket det deg på noen måte?

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Tanken om humanisten som forvalteren av det som er mykt, dypt og høyverdig, var alltid diskutabel.»