Annonse
13:16 - 28. september 2018

– Jeg kjenner på at jeg er drittlei feminismen

– Hardhet er betegnende for den feministiske bevegelsen nå, sier forfatter Eline Lund Fjæren. Hun mener det er på tide å også høre stemmene til dem som er felt av metoo-bevegelsen.

Etterpå: Forfatter Eline Lund Fjæren mener vi har kommet til «etterpåklokskapens tid» i metoo-debatten. Arkivfoto: Erick Kjellevold
Annonse

– I en kommentar i ukens Morgenbladet etterspør du et mer nyansert syn på metoo og dem som er blitt felt av bevegelsen. Hvorfor går du med den type tanker nå?

– Det er noe jeg har tenkt på ganske lenge. Blant annet fordi jeg selv har vært en del av bevegelsen, i forbindelse med saken rundt Nils Rune Langeland.

– Ja, for du – med andre – påpekte professor Nils Rune Langelands overtramp i fjor sommer. Da viste du frem skjermbilder av upassende meldinger han hadde sendt til unge kvinner. For ikke lenge siden stilte han opp til et intervju i VG. Der kalte han seg selv «dead man walking», etter metoo-kampanjen. Påvirket det deg på noen måte?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Vi er mange som ikke er «gudløse», enten vi er sosialdemokrater eller ikke.