Annonse
13:16 - 28. september 2018

– Jeg kjenner på at jeg er drittlei feminismen

– Hardhet er betegnende for den feministiske bevegelsen nå, sier forfatter Eline Lund Fjæren. Hun mener det er på tide å også høre stemmene til dem som er felt av metoo-bevegelsen.

Etterpå: Forfatter Eline Lund Fjæren mener vi har kommet til «etterpåklokskapens tid» i metoo-debatten. Arkivfoto: Erick Kjellevold
Annonse

– I en kommentar i ukens Morgenbladet etterspør du et mer nyansert syn på metoo og dem som er blitt felt av bevegelsen. Hvorfor går du med den type tanker nå?

– Det er noe jeg har tenkt på ganske lenge. Blant annet fordi jeg selv har vært en del av bevegelsen, i forbindelse med saken rundt Nils Rune Langeland.

– Ja, for du – med andre – påpekte professor Nils Rune Langelands overtramp i fjor sommer. Da viste du frem skjermbilder av upassende meldinger han hadde sendt til unge kvinner. For ikke lenge siden stilte han opp til et intervju i VG. Der kalte han seg selv «dead man walking», etter metoo-kampanjen. Påvirket det deg på noen måte?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Roar Hagen unnlater konsekvent å forholde seg til hva forskningen på klasse egentlig går ut på.»
«Jo mindre strenge opptakskravene er, jo mindre tillit vil staten ha til medlemsvalgte stipendkomiteer.»
«At et samlet fagmiljø kritiserer loven, bør få alle varsellamper til å ringe.»