00:00 - 06. juli 2018

Kaninhullet av relaterte filmer gjør barne-Youtube virkelig ubehagelig, skriver Martin Gedde-Dahl

Kaninhullet av relaterte filmer gjør barne-Youtube virkelig ubehagelig, skriver Martin Gedde-Dahl.

Det er noe rart med mannen i Spiderman-kostyme, tenker jeg. Han har sunget et barnerim om at fingrene på hånda er en familie, gang på gang, i over en halvtime. Stadig mer insisterende, med et smil som bare blir bredere for hver gang han gjentar den meningsløse sangen.

Han er del av en trupp på fem, alle i hvert sitt kostyme, som de stadig skifter. Det er ingen sammenheng mellom alle kostymene og sangen de synger, eller mellom sangen og den entusiastiske dansen, eller mellom dansen og kostymene.

De gjør dette omtrent en gang i uken, ser jeg, når jeg scroller nedover Youtube-kanalen deres. Videoene er nesten like hver gang, kun med små variasjoner mellom et utvalg kostymer, rim og melodier. Sånn har de holdt på i fem år.

Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»