Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Kaninhullet av relaterte filmer gjør barne-Youtube virkelig ubehagelig, skriver Martin Gedde-Dahl

Kaninhullet av relaterte filmer gjør barne-Youtube virkelig ubehagelig, skriver Martin Gedde-Dahl.

Annonse

Det er noe rart med mannen i Spiderman-kostyme, tenker jeg. Han har sunget et barnerim om at fingrene på hånda er en familie, gang på gang, i over en halvtime. Stadig mer insisterende, med et smil som bare blir bredere for hver gang han gjentar den meningsløse sangen.

Han er del av en trupp på fem, alle i hvert sitt kostyme, som de stadig skifter. Det er ingen sammenheng mellom alle kostymene og sangen de synger, eller mellom sangen og den entusiastiske dansen, eller mellom dansen og kostymene.

De gjør dette omtrent en gang i uken, ser jeg, når jeg scroller nedover Youtube-kanalen deres. Videoene er nesten like hver gang, kun med små variasjoner mellom et utvalg kostymer, rim og melodier. Sånn har de holdt på i fem år.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er større enn som så, og heller ikke særnorsk.»
«At klassiske kunstnere selger så godt er mer en myte enn en realitet.»