00:00 - 25. august 2017

Ikke skoletrøtt

Trond Giske er målingenes mann.

– Det gis uttrykk for at debatten om skolepolitikk er altfor snill. Er det en skoletrøtthet i Ap?

– Jeg må si jeg synes den typen overskrifter er en utrolig innholdsløs kritikk. Jeg vil anbefale folk å lese alle forslagene vi kommer med i Stortinget og partiprogrammet. Eller min bok. Det er ingen partier som er mer konkrete og ambisiøse på hvor vi vil med norsk skole. Så dette må handle om at de mener noe annet enn oss, ikke at vi er trøtte.

– Nyanser av grått, sier Dagsavisen-kommentator Hege Ulstein om Aps skolepolitikk. Hun mener dere totalt mangler kraft, at dere snarere bruker det samme språket og tar utgangspunkt i den samme virkelighetsbeskrivelsen som Høyre. Hva sier du til det?

Annonse

«Æresrettsutvalget har dokumentert den grunnleggende mangel på legalitet for opprettelsen av æresretten.»
«Er ikke Schiøtz i stand til å se at hans faglige integritet og tyngde dermed settes i et merkelig lys?»