Annonse

Annonse

13:01 - 22. august 2016

Sammensauset om fyllerør

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner

«Det er på tide å gjenreise forskjellen på fyllerør og voldtekt», skriver Elin Ørjasæter (19. august). At folk har forskjellige tanker om hva som er fyllerør og hva som er voldtekt er nok riktig, men det blir særdeles problematisk når Ørjasæter trekker inn rettssystemet. Når det gjelder voldtektssaker er det jo nettopp forskjellen mellom fyllerør og voldtekt domstolene skal avgjøre.

En av påstandene til Ørjasæter er at «(…) det var sex mellom noenlunde jevnbyrdige personer der begge var overstadig beruset. Men like fullt voldtekt etter Høyesteretts tolkning av paragraf 192 i straffeloven.» Advokatene Fries og Myhre hevder noe lignende i Aftenposten for omlag et halvt år siden, og det gjorde også Dagbladets kommentator Inger Merete Hobbelstad i mars.

Problemet er at ingen av disse har kommet med eksempler der dette har skjedd. På forespørsel ønsker Ørjasæter ikke å oppgi hvilken dom det er hun sikter til. Det burde forventes av en samfunnsdebattant med en posisjon slik Ørjasæter har at man kan vise til kilder på kategoriske utsagn om hvordan lovverket vårt fungerer.

HER !

Annonse

Mer fra Ideer