Annonse
00:00 - 23. mars 2018

Juryen har talt

En dansk, en svensk og en norsk jury har det siste året jobbet på spreng for å kåre Skandinavias beste sakprosabøker. Nå er de nasjonale listene klare.

Annonse

Hør mer om den store sakprosakåringen på Morgenbladets podkast

Siden i fjor sommer har en jury bestående av ni fremstående kritikere, forfattere og forskere diskutert hundrevis av bøker. Målet: å finne frem til de ti beste sakprosaverkene utgitt på enten dansk, svensk eller norsk etter år 2000.

Fredag 1. juni offentliggjøres juryens endelige valg under litteraturfestivalen på Lillehammer.  Men allerede nå er semifinaleheatet klart, de ti beste bøkene fra hver nasjon er kåret. Her er listene med juryens begrunnelser.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse