Annonse
10:12 - 27. mai 2016

Å lure døden, bare litt

David Mitchell har brukt hele karrieren på å bygge et sammenhengende litterært univers. Den nyeste byggesteinen skal ligge ulest i Oslo til 2114.

Fortell, fortell: – Romanforfattere nå tenker mer filmatisk, og vi komponerer scener mer som manusforfattere, sier David Mitchell. Foto: Chris Nunn
Annonse

«Det er alltid apokalypse i luften, sier den engelske forfatteren David Mitchell, som denne helgen overleverer sitt bidrag til Deichmanske biblioteks litterære tidskapsel Future Library.

– Men det er vanligvis en religionsbasert apokalypse, eller en geopolitisk en. Vi har ikke hatt en vitenskapelig bevist apokalypse i luften før, og dette er denne generasjonens svar på det atomkrigen var for oss som barn.

Mitchell vokste opp i Vest-England, en åttitallsbarndom i skyggen av bomben som han brukte mye fra i sin «streiteste» roman til nå, Black Swan Green (2006). Nå, mener han, er klimaendringene en større, om enn mindre spektakulær trussel.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.