Annonse
10:12 - 27. mai 2016

Å lure døden, bare litt

David Mitchell har brukt hele karrieren på å bygge et sammenhengende litterært univers. Den nyeste byggesteinen skal ligge ulest i Oslo til 2114.

Fortell, fortell: – Romanforfattere nå tenker mer filmatisk, og vi komponerer scener mer som manusforfattere, sier David Mitchell. Foto: Chris Nunn
Annonse

«Det er alltid apokalypse i luften, sier den engelske forfatteren David Mitchell, som denne helgen overleverer sitt bidrag til Deichmanske biblioteks litterære tidskapsel Future Library.

– Men det er vanligvis en religionsbasert apokalypse, eller en geopolitisk en. Vi har ikke hatt en vitenskapelig bevist apokalypse i luften før, og dette er denne generasjonens svar på det atomkrigen var for oss som barn.

Mitchell vokste opp i Vest-England, en åttitallsbarndom i skyggen av bomben som han brukte mye fra i sin «streiteste» roman til nå, Black Swan Green (2006). Nå, mener han, er klimaendringene en større, om enn mindre spektakulær trussel.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker