13:28 - 21. april 2020

Bør vi forvente at Oljefondets sjef skal være et moralsk fyrtårn, spør Maria Berg Reinertsen.

Bør vi forvente at Oljefondets sjef skal være et moralsk fyrtårn, spør Maria Berg Reinertsen.

26. mars ble Nicolai Tangen (på storskjerm til venstre) presentert som ny sjef for Statens pensjonsfond utland, også kalt Oljefondet. Avtroppende leder for fondet, Yngve Slyngstad til høyre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix 

Det var i vinter at den daværende hedgefondforvalteren Nicolai Tangen sendte en e-post til oljefondsjef Yngve Slyngstad:

«(…) Jeg lurte på om jeg kunne spørre deg om en liten tjeneste? Dine sko som leder av NBIM (Oljefondet, journ.anm.) er vanskelige å fylle, men noen må jo forsøke, og vi var så vidt innom dette i Philadelphia. Hadde du hatt 30 min på et tidspunkt for å fortelle meg hva jobben innebærer med politiske føringer, muligheter og den slags?» (DN 20. april).

I et intervju med Morgenbladet høsten 2018 bekymret Slyngstad seg for de iboende spenningene i kapitalismen:

Annonse