Annonse
00:00 - 08. juni 2018

– Det er dritskummelt, og det suger

Barneombudet og Medietilsynet tar altfor lett på skolebarnas liv i sosiale medier, mener Ane Dahl Torp.

Tilståelse: – Skal jeg bekjenne noe? Jeg har aldri vært på noen sosiale medier. Idet Facebook kom, så tenkte jeg shit, dette er så gøy. De senere årene har jeg hørt folk klage fordi de driter i å se hva andre spiser til frokost. Helt uenig. Så snart jeg ser snurten av noens sosiale medier på en mobil, kaster jeg meg frem for å få et glimt. Avholdenheten handler om selvforsvar. Det ville friste meg hele tiden, sier Ane Dahl Torp.
Annonse

– I en kronikk i Aftenposten ber du barneskolen anbefale at elevene deres ikke skal ha sosiale medier. Du forteller at du selv forsøkte å ta opp barns bruk av sosiale medier på et foreldremøte. Hvorfor er det så vanskelig å ta opp dette?

– Jeg syntes ikke det da, men etterpå ble jeg redd for at jeg hadde tråkket på noen tær.

– Ga det noe resultat i klassen?

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse