00:00 - 04. mai 2018

Piknik i Palestina

Innenfor Israels grenser ligger det mer enn 400 tidligere palestinske landsbyer. Eivind H. Natvig har dokumentert 80 av dem i en ny fotoutstilling.

Kafr Bir'im, Safed. 33° 2’ 35,63” N, 35° 24’ 49,51” E. Befolkningstall i 1948: 1050. 

Her kan du se Eivind H. Natvigs bilder fra fra tidligere palestinske landsbyer som ligger innenfor Israels grenser.

«Her er veien. Jeg går gjennom huset», sier Eivind H. Natvig og leder an oppover stien, inn i ruinene av en grunnmur og ut på andre siden. Rundt oss er det gammelt jordbruksland, terrassene i dalsidene under oss er fortsatt intakte, men det dyrkes ingenting her lenger. Ikke bor det noen her heller, det har det ikke gjort på ganske nøyaktig 70 år.

Vi skal helt opp, til den bare steinkollen som avtegner seg mot himmelen der fremme, for å få med oss det siste av ettermiddagslyset. En liten time til, og så vil det være for mørkt til å fotografere.

Annonse