Annonse
00:00 - 04. mai 2018

Piknik i Palestina

Innenfor Israels grenser ligger det mer enn 400 tidligere palestinske landsbyer. Eivind H. Natvig har dokumentert 80 av dem i en ny fotoutstilling.

Kafr Bir'im, Safed. 33° 2’ 35,63” N, 35° 24’ 49,51” E. Befolkningstall i 1948: 1050. 
Annonse

Her kan du se Eivind H. Natvigs bilder fra fra tidligere palestinske landsbyer som ligger innenfor Israels grenser.

«Her er veien. Jeg går gjennom huset», sier Eivind H. Natvig og leder an oppover stien, inn i ruinene av en grunnmur og ut på andre siden. Rundt oss er det gammelt jordbruksland, terrassene i dalsidene under oss er fortsatt intakte, men det dyrkes ingenting her lenger. Ikke bor det noen her heller, det har det ikke gjort på ganske nøyaktig 70 år.

Vi skal helt opp, til den bare steinkollen som avtegner seg mot himmelen der fremme, for å få med oss det siste av ettermiddagslyset. En liten time til, og så vil det være for mørkt til å fotografere.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.