00:00 - 11. mai 2018

Kult, Facebook på jobben!

Titusener av ansatte i det offentlige Norge kan få Facebook som intranett. Hver kommune og etat må selv forhandle med giganten for å beskytte sine egne data.

Tommel opp? En rekke norske kommuner har eller vurderer å få Facebook som intranett. Men obs, ikke nødvendigvis kommunene hvis våpen er avbildet her – de er valgt ut av rent estetiske grunner. Illustrasjon: Morgenbladet

«Nei, vi har ikke Workplace nå. Men du, når kommer saken din? For vi er veldig interessert – vi må vurdere nye løsninger, skjønner du, så vi ser frem til å lese den.»

Telefonen kom en tidlig morgen fra en norsk etat. De hadde fått e-post fra Morgenbladet, de og resten av de statlige underbrukene i Norge, med spørsmål om de bruker Facebooks intranett for sin internkommunikasjon.

Denne uken måtte Facebook igjen unnskylde seg for misbruk av dataene til noen av sine drøyt to milliarder brukere, foran EU-parlamentet. Men teknologigiganten lar seg ikke stoppe. Nå vil selskapet gjerne bli uunnværlig for deg – også på jobben. De har Norge i siktet, og det offentlige kaster seg med.

Annonse