Annonse
00:00 - 13. april 2018

«Metoden var elendig»

Havforskningsdirektør Sissel Rogne er kritisk til Nifes’ tidligere ethoxyquin-forskning, men mener forskningen nå er «helt i forskningsfronten».

Nye tider: – Forskning på ethoxyquin er veldig annerledes i dag. Vi kjører avanserte metoder med state of the art-utstyr, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.
Annonse

Har forskerne på Nifes, nå en del av Havforskningsinstituttet (HI), et tillitsproblem?

– Tillit er ikke noe vi kan definere selv. Etter en slik artikkel som Morgenbladet og Harvest publiserte sist uke, vil det se ut som at vi får et tillitsproblem. Hvis jeg som vanlig leser hadde lest den, ville jeg fått følelsen av at det her er et institutt som er mer opptatt av næringens interesse enn folkehelse. Det er et vrengebilde. Når jeg ettergår hva Nifes (som 1. januar ble sammenslått med HI) har gjort av forskning på ethoxyquin, synes jeg det er trist at fokus er på forskningen fra Victoria Bohne frem til 2008, og ikke all den gode forskningen som er gjort det siste året. Vår forskning på ethoxyquin er i dag helt i forskningsfronten. Denne forskningen er tilliten verdig.

Les også: Kritiske til ethoxyquin

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt