00:00 - 13. april 2018

«Metoden var elendig»

Havforskningsdirektør Sissel Rogne er kritisk til Nifes’ tidligere ethoxyquin-forskning, men mener forskningen nå er «helt i forskningsfronten».

Nye tider: – Forskning på ethoxyquin er veldig annerledes i dag. Vi kjører avanserte metoder med state of the art-utstyr, sier havforskningsdirektør Sissel Rogne.

Har forskerne på Nifes, nå en del av Havforskningsinstituttet (HI), et tillitsproblem?

– Tillit er ikke noe vi kan definere selv. Etter en slik artikkel som Morgenbladet og Harvest publiserte sist uke, vil det se ut som at vi får et tillitsproblem. Hvis jeg som vanlig leser hadde lest den, ville jeg fått følelsen av at det her er et institutt som er mer opptatt av næringens interesse enn folkehelse. Det er et vrengebilde. Når jeg ettergår hva Nifes (som 1. januar ble sammenslått med HI) har gjort av forskning på ethoxyquin, synes jeg det er trist at fokus er på forskningen fra Victoria Bohne frem til 2008, og ikke all den gode forskningen som er gjort det siste året. Vår forskning på ethoxyquin er i dag helt i forskningsfronten. Denne forskningen er tilliten verdig.

Les også: Kritiske til ethoxyquin

Annonse