00:00 - 06. april 2018

Den fantastiske Tor Mikkel Wara

Slakt gjøkalven, finn frem formannsregaliene, sett munnkurv på Sylvi. Tor Mikkel Wara vender tilbake.

Egg som ytring: Før Facebook var egg en del av den politiske diskursen. 1. mai 1988 talte Tor Mikkel Wara i Trondheim som leder for Fremskrittspartiets Ungdom. Partiformann Carl I. Hagen hadde nylig innledet denne tradisjonen med å provosere på Arbeidernes dag og ble rutinemessig møtt med egg. Hagen fikk råtne, Wara ferske. Foto: Magnar Kirknes / VG / NTB Scanpix 

Siden han ble utnevnt til justisminister på onsdag har folk blitt kjent med Tor Mikkel Wara, igjen. Men hvem er Tor Mikkel Wara, med dobbel og enkel V? Han som driver med reinsdyr, er filosof og brått den sterkeste konkurrenten til Sylvi Listhaug til rollen som Frps neste leder.

– For Siv Jensen er jo dette virkelig viktig. Nå har hun fått en som kan ta lederkampen med Sylvi Listhaug og vinne den, sier politisk analytiker Aslak Bonde.

Dagens to nestledere, Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen, takket begge nei til gjenvalg på Stortinget og viste slik at de neppe er interessert i å bli partiledere. Slik sett har det vært få dugelige alternativer til Sylvi Listhaug, det kan endre seg nå, mener Bonde.

Annonse