Annonse
00:00 - 15. september 2017

Psykologistudenter gjør opprør

Demonstrerende studenter mener ledelsen skviser opplæringen av psykologer ved Universitetet i Oslo fordi de heller vil gi plass til presistjetung grunnforskning.

Annonse

«Lytt til studentene!» og «La studentene bli på Psykologisk institutt» var blant parolene da flere titalls psykologistudenter denne uken gikk i demonstrasjonstog gjennom gangene på Psykologisk institutt (PSI) ved Universitetet i Oslo. De protesterer mot at ledelsen vil flytte klinikkene hvor psykologene har internpraksis – kalt «praktikum» – bort fra instituttets egen bygning i Forskningsveien på Blindern til Lovisenberg Diakonale Sykehus (LDS) tre kilometer unna.

Over 350 personer har i skrivende stund undertegnet studentenes opprop. Også de ansatte ved fagavdeling for klinisk psykologi har forsøkt å stanse flyttingen.

– Vi skal bråke så mye vi kan helt til vi blir hørt, sier student Julie Wasmuth, som er aksjonsleder og går på det siste året av profesjonsutdannelsen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse