Annonse
00:00 - 04. august 2017

Flatpakket kulturarv

Norges første ferdighusprodusent skapte en modulbasert stavkirke til verdensutstillingen i Chicago i 1893. Nå vil 50 pensjonister ha den hjem.

Opp av esken: Prosjekt Heimatt snekrer sammen The Norway Building. Bygget består av 125 år gamle prefabrikkerte moduler og ble skapt for å vise frem Norge på verdensutstillingen i Chicago.
Annonse

Treporten var stengt. September 2014 hadde to pensjonerte ektepar reist fra Orkanger til Wisconsin, USA. De fire – Olav Sigurd Kvaale med kona May-Britt, og hans søskenbarn Sigrid Stenset med ektemannen Oddmund – hadde tatt av fra Highway 151 ved tettstedet Mount Horeb og fulgt en liten vei gjennom skogen. Men nå kom de ikke lenger. Det hadde ingen gjort på to år.

Bak stengslet, rundt den lille veien som ledet videre innover i skogen, hadde naturen så smått begynt å ta omgivelsene tilbake. På et stort skilt over porten, med blå skrift på rød bakgrunn, sto det: Little Norway. Mellom de to ordene var det tegnet et bilde av den ultimate norske severdigheten: En høyreist stavkirke.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.