Annonse

Annonse

00:00 - 10. mars 2017

Simen Ekern: Wilders nestemann ut

Geert Wilders’ valgresultat blir avgjørende for nasjonalpopulistenes stilling i Europa, skriver Simen Ekern.

Simen Ekern forteller mer om høyrepopulismen i Nederland på Morgenbladets podcast. Abonner gratis via Itunes.

 

De er som dominobrikker, har de fortalt oss. Én etter én vipper de forover og river neste brikke med seg. Det stanser ikke opp før Vesten er forandret for alltid. Vi har hørt det så mange ganger de siste månedene at det lett kan virke sant: En verden faller i grus, en ny er i ferd med å bli skapt. Først brexit. Så Trump. Deretter vinner Marine Le Pen i Frankrike i mai, and then we take Berlin til høsten. Innimellom kommer altså Nederlands Geert Wilders, som skal vise Europa at stengte grenser, nasjonalistisk nostalgi og aggressiv kamp mot islam er hovednøklene til et bedre liv. Folk flest er lei nå. De vil ha tilbake landet sitt og gjøre det great again. Eller kanskje ikke.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse