Annonse
00:00 - 23. desember 2016

Aslak Bonde om ulvefredning

Regjeringens ulvefredning illustrerer­ Frps behov for å sette inn enda en ­kontroversiell statsråd, skriver Aslak Bonde.

<p>Foto: Matt Cardy/Getty Images</p>
Annonse

Samme dag som sentrumspartiene og en god del kommentatorer fastslo at statsrådsskiftene innebar en høyrevridning av regjeringen, kunngjorde miljøvernminister Vidar Helgesen at de lokale rovviltnemndenes beslutning om å tillate jakt på 47 ulv vil overprøves. Ifølge regjeringen vil det være i strid med internasjonale konvensjoner om jegerne dreper flere enn 15 ulv.

Beslutningen kom overraskende, og vakte sterke reaksjoner. Sentrale høyrefolk i Hedmark og Oppland tok til orde for å kaste Helgesen som miljøvernminister og omgjøre beslutningen, mens partimedlemmer meldte seg ut. De protesterte mot regjeringens venstredreining.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt