00:00 - 23. desember 2016

Aslak Bonde om ulvefredning

Regjeringens ulvefredning illustrerer­ Frps behov for å sette inn enda en ­kontroversiell statsråd, skriver Aslak Bonde.

<p>Foto: Matt Cardy/Getty Images</p>

Samme dag som sentrumspartiene og en god del kommentatorer fastslo at statsrådsskiftene innebar en høyrevridning av regjeringen, kunngjorde miljøvernminister Vidar Helgesen at de lokale rovviltnemndenes beslutning om å tillate jakt på 47 ulv vil overprøves. Ifølge regjeringen vil det være i strid med internasjonale konvensjoner om jegerne dreper flere enn 15 ulv.

Beslutningen kom overraskende, og vakte sterke reaksjoner. Sentrale høyrefolk i Hedmark og Oppland tok til orde for å kaste Helgesen som miljøvernminister og omgjøre beslutningen, mens partimedlemmer meldte seg ut. De protesterte mot regjeringens venstredreining.

 

Annonse