00:00 - 28. oktober 2016

«Bli med meg, jeg har kondom i lommen, mannen din er jo ikke her»

En hånd på en rumpe her, en slibrig SMS der. Veien fra følelser til maktmisbruk kan være kort i norske universitetskorridorer.

«Hvis du ikke blir tilfredsstilt seksuelt andre steder, har du muligheter her.»

Det er flere år siden nå, det skjedde på 1990-tallet, men «Live» husker ordene godt. Hun var fersk hovedfagsstudent i filosofi ved Universitetet i Tromsø, og fikk veiledning av en forsker på sitt felt. Det første møtet mellom dem, forteller Live, åpnet med at han sa at kvinner «ikke har hjerne» for akademia.

Etter hvert som hun arbeidet videre med oppgaven, ble det klart at han likevel ikke mente hun var helt ubrukelig. Hele tiden var det små hentydninger til sex, slik Live beskriver det. Ikke ved hvert møte, men jevnlig.

Annonse