20:00 - 01. september 2016

«Jeg gikk ‘by the book’. Det var kjedelig!»

Da en student beskrev forelesningene hans som «tørre», våknet Bassam Hussein.

Alltid nye metoder: Bassam Hussein bruker gjerne følelser – og seigmenn – for å få studentene med seg.

– Jeg begynte, som alle andre, med å stå og forelese. I 2003 sa en student at jeg hadde «tørre» forelesninger. Det var en vekker. «Tørre forelesninger?», sier Bassam Hussein, førsteamanuensis ved Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk ved NTNU.

Ettertenksomt, som om han sitter i andre enden av røret og liksom smaker på beskrivelsen. Som foreleser i prosjektledelse underviser Hussein vanlige programstudenter. Samtidig holder han etterutdanningskurs for deltagere med lang yrkeserfaring. Fakultetskolleger forteller at han i mange år har tronet øverst på alle interne evalueringer.

Hussein gråt av glede da han fikk beskjed om at han var blant finalistene i Morgenbladets kåring. Utviklingen etter 2003 beskriver han som «en reise».

Annonse