Annonse
20:00 - 01. september 2016

«Jeg gikk ‘by the book’. Det var kjedelig!»

Da en student beskrev forelesningene hans som «tørre», våknet Bassam Hussein.

Alltid nye metoder: Bassam Hussein bruker gjerne følelser – og seigmenn – for å få studentene med seg.
Annonse

– Jeg begynte, som alle andre, med å stå og forelese. I 2003 sa en student at jeg hadde «tørre» forelesninger. Det var en vekker. «Tørre forelesninger?», sier Bassam Hussein, førsteamanuensis ved Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk ved NTNU.

Ettertenksomt, som om han sitter i andre enden av røret og liksom smaker på beskrivelsen. Som foreleser i prosjektledelse underviser Hussein vanlige programstudenter. Samtidig holder han etterutdanningskurs for deltagere med lang yrkeserfaring. Fakultetskolleger forteller at han i mange år har tronet øverst på alle interne evalueringer.

Hussein gråt av glede da han fikk beskjed om at han var blant finalistene i Morgenbladets kåring. Utviklingen etter 2003 beskriver han som «en reise».

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt