17:39 - 15. oktober 2020

Reagerer på «mobbmentalitet» ved Kunsthøgskolen

Kunsthøgskolen i Oslo stoppet et møte i skolens regi på grunn av aggressive meldinger mot student Magnus Vanebo. Likevel mener rektor at ytringsfriheten ved skolen ikke er truet.

Tilbake på Khio: At hets blir svaret på uenighet, sier mye om dagens debattklima, mener student Magnus Vanebo. Han holdt seg unna Kunsthøgskolen etter skolestart i høst på grunn av all støyen, men de siste ukene har han vendt gradvis tilbake. – Da jeg fikk avdelingen min i ryggen, og fikk høre at de satte pris på meg, mine perspektiver og ville kjempe for retten min til å ytre meg, så ble alt mye lettere, sier han. Professor Jorge Manilla (til høyre) uttrykker støtte til Vanebo, og opplever at kommunikasjonen med skolens ledelse har vært veldig vanskelig. 
Annonse