Annonse
04:00 - 16. oktober 2009

Cannabis bør legaliseres

Blant unge voksne som bruker cannabis mer enn helt sporadisk vil én av fire ha uflaks og bli straffeforfulgt. Prisen de betaler er ofte høy. Mange får trøbbel i utdanning og arbeidsliv.

Cannabis sativa: Tegning fra Franz Eugen Köhlers Medizinal-Pflantzen (1887).
Annonse

Det er femten år siden, men jeg husker det klart: Nestor i norsk jus, professor Johs. Andenæs, gikk opp på talerstolen. Han sa: Norsk narkotikapolitikk er på vesentlige punkter forfeilet.

I salen fire hundre tilhørere, fagfolk i rusfeltet, politikere, riksadvokaten og hans stab. Andenæs fortsatte:

– Bruk og besittelse av cannabis bør legaliseres. Det er urimelig å straffe cannabisrøykere. Den skade de måtte gjøre, rammer bare dem selv. Det er dessuten liten grunn til å tro at straff får folk til å avholde seg fra å bruke narkotika.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.