14:28 - 06. september 2019

Hvorfor går de syglade så glorete kledd?

Hei, estetikeren! Jeg lurer på hvorfor smaken blant fingernemme og sykyndige ofte er så spraglete og glorete? Jeg har så smått begynt å sy klær. I den forbindelse har jeg blitt med i flere grupper på Facebook, blant annet «vi sygale». Der viser folk frem sine selvsydde plagg i det en utenfor miljøet vil anse for å være absurde stoff- og mønstervariasjoner. Eksempel er singletkjole i rosa viskose med røde blomster, oransje kantebånd og ujevn skjørtelengde. I denne verdenen er det visst helt innafor? Spørsmålet mitt koker ned til dette: hvorfor lager ikke folk som åpenbart er flinke til å sy den perfekte svarte høyhalseren, den hvite skjorta eller skreddersydde, kule jeans?

Mvh oslojente, 29 år

Kjære oslojente 29 år. Allerede ved navnevalget «vi sygale» hører jeg anti-estetikkens tåkelur ule i det fjerne. Selverklært galskap har aldri vært en god ting – det være seg om det kommer fra en hyperenergisk styreleder eller en euforisk formingslærer som quilter tretti tepper i året. Hvorfor det? Fordi det lukter stolthet over manglende gangsyn. Eller enda verre – eller bedre – gleden over å bare være, gjøre, lage!

Annonse