Påfyll

To år må gå før verdens normale liv kan gjenoptages.

Morgenbladet 29. oktober, 19. og 20. november 1918.

Ekskeiserens feinschmeckertilbøieligheter.

Berlin. Et medlem av soldaterrådet har besigtiget de i det kongelige slot opstablede mængder levnedsmidler. Der var kjød og fjærkre, sækker med hvetemel stablet helt op til det høie tak, der var tusener av egg, et kjempelager av smør, kaffe, te, chokolade, hermetikbokser av alle sorter i rækker, hundreder av sukkertopper, belgfrukter, tørrede frugter og tvebakker.

Den tyske flåtes overgivelse.

U-båtenes utlevering – 20 stykker daglig – vil begynde 20. november. Det tyske admiralitet meddeler at 94 u-båte er færdige til avlevering straks.

To år må gå før verdens normale liv kan gjenoptages.

Paris. Agence Havas meddeler at «Petite Parisien» tror at vite, at regjeringen indbyr samtlige allierte til en troppedefilering gjennem triumfbuen. Kongerne av England, Belgien, Italien, Serbien, Grækenland, Rumænien og Japan, samt præsident Wilson og præsidenterne for Syd-Amerika, Portugal og Kina vil delta i festligheterne.

Hamsun.

En ung ukrainer, Pisach Ginsburg, som en tid har bodd i Christiania, men som nu er reist til Ukraine, har oversat Knut Hamsuns «Victoria» til hebraisk. Vi spurgte Knut Hamsun om der var noget at føie til denne notis. Og Hamsun svarte venligst: – Den hebraisken er ingen nyhet. Pudsig nok fik jeg brev fra en fremmed engelskmand som fortæller at han kom til en herjet by i Galizien og fandt en ung jødinde sittende alene i et hul læsende i «Sult» på jiddisch.

Syndikalisternes maskerade.

Kjøbenhavn. De to syndikalistførere Thøgersen og Gisseman som arrestertes igår, hadde søkt at gjøre sig ugjendkjendelige. Gissemann hadde anlagt briller, og Thøgersen, hvis ydre eiendommelighed var hans «kunstnerlokker» hadde latt sig maskinklippe.

Mer fra Påfyll