Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Alt annet enn frityrfet

Store porsjoner betyr ikke at man må spise opp alt. Tvert imot. I USA bestiller man for å ta med restene hjem.

Illustrasjon: Pixabay
Annonse

Tenk på typisk amerikansk mat. Hva dukker opp? McDonald’s? Junk. Fett. Søtt. Karbo? Ser du for deg en overvektig person, stående, med fettet rennende, et enormt brusbeger med sugerør?

Så tenker du på fransk mat. Hva ser du for deg? Paris, rødvin, tre retter, duk, romantikk. Avec Emmanuelle og petit four?

Det er vel ikke et land nordmenn vet mer om enn USA. Vi er vant til tv, film og populærkultur. Jeg hadde også lest noen bøker, sett filmer og tv-serier. Jeg trodde jeg hadde peiling. Likevel ble jeg totalt overrasket da jeg bodde der. Det var særlig av tre grunner:

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse