00:00 - 29. november 2019

Ingen slipper unna psykologien, men det er lov å prøve, skriver Gunnar C. Aakvaag.

Ingen slipper unna psykologien, men det er lov å prøve, skriver Gunnar C. Aakvaag.

Mens verden slik vi kjenner den faller fra hverandre, vender den offentlige samtalen seg innover mot selvet i stedet for utover mot samfunnet.

Det har i lengre tid slått meg at jeg ikke kan åpne en avis, se tv, sjekke nyheter på nett, høre på radio eller en podkast uten å treffe på en psykolog eller folk som høres ut som psykologer. Avisene har sine samlivsspalter, det lages humor-, drama- og dokumentarserier om terapi, psykologisk forskning formidles i alle kanaler, selvhjelpslitteraturen florerer og en terapeutisk bekjennelseskultur har bredt seg til både kjendiser og vanlige folk. Og i fagfornyelsens nye læreplaner skal psykisk helse nå inn som fag i skolen.

You can run, but you can’t hide.

Annonse

Kjetil Jakobsens artikkel om Norges vei til velstand og sosial likhet trenger noen utfyllende kommentarer.