Annonse
00:00 - 26. april 2019

Norges håndtering av migrasjonskrisen bør granskes, skriver Asle Toje.

Norges håndtering av migrasjonskrisen bør granskes, skriver Asle Toje.

Annonse

2015 endret europeisk politikk. Som 1968 er årstallet er i ferd med å bli et før/etter. Noe brast i 2015. Angela Merkel, Europas leder, sto for den åpne dørs politikk, det samme gjorde Norge.

Migrasjonskrisen har destabilisert partisystemet i mye av Europa. Balansen er rykket til høyre. Nye innvandringsskeptiske høyrepartier har vokst seg mektige mens det statsbærende sentrum-venstre vansmekter.

Migrasjonskrisen er underlig. Vi kjenner alle folk som gikk av skaftet i 2015, slike som mente at alle som kom seg i en båt måtte bosettes, helst i Norge. De snakket mye og misvisende om «dugnad». Mange har, i det stille, endret mening siden da. Det er fint, men det er verdt å merke seg at få har behov for å forklare hvordan de kan snu i et spørsmål de mente var en moralsk lakmustest.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».