Annonse
11:40 - 10. oktober 2018

Erna Solbergs «whataboutism»

Statsministeren unngår vanskelige spørsmål om Frps retorikk ved å rette anklager mot opposisjonen.

Avledningsmanøveren: Når statsministeren selv er gjenstand for kritikk, så avleder hun ved å hevde at noen andre også har gjort noe galt. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
Annonse

Statsminister Erna Solberg har gjentatte ganger hevdet at hun er tilhenger av en saklig politisk meningsutveksling. Hun kaller det «den kjedelige debatten». Men i dagene etter Knut Arild Hareides tale til KrF har Solberg måttet svare på spørsmål om Frps retorikk mot KrF og Arbeiderpartiet. Svarene har vært kjedelige, men ikke saklige.

Listhaugs uttalelser.Politisk kvarter spurte NRKs Cato Husabø Fossen om hun ikke har undervurdert hvor mye Frps retorikk har gått inn på Hareide, og da særlig Sylvi Listhaugs Facebook-utspill om Arbeiderpartiet:

«I boken sin bruker Hareide mye plass på hvor stort du skuffet ham da du holdt hånden din over Sylvi Listhaug etter hennes berømte Facebook-post om Arbeiderpartiet og terror i vår, og at du var villig til å sette regjeringens liv på spill for henne. Forstår du skuffelsen hans?»

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Tanken om humanisten som forvalteren av det som er mykt, dypt og høyverdig, var alltid diskutabel.»