08:29 - 31. august 2018

Ut av Vårt Land

Da jeg begynte å miste ting i gulvet, forsto ungene også at nå var det harde tak. Men det var likevel de to årene før det offentlige bråket som var verst, skriver Åshild Mathisen.

Åshild Mathisen: «Jeg har aldri vært en høyt profilert person, og føler det så underlig å være del av denne voldsomme historien der jeg på en og samme tid var tilskuer og hovedperson.» Foto: Katinka Hustad

Etter at jeg fikk sparken som ansvarlig redaktør i Vårt Land rett før påske, har jeg hatt god tid til å tenke. To ganger har jeg forlatt avisen etter å ha krasjet med kulturen i veggene der, men den siste gangen valgte jeg å være åpen om konflikten jeg sto i. Jeg kjempet offentlig for å fortsette – og tapte.

Mange vil høre hva som «egentlig» skjedde: Var det konflikter om ideologi – eller penger? Jeg er fortsatt i en prosess der jeg prøver å forstå.

For det utløser så mye vi kanskje ikke er klar over, når vi setter seil med friskt mot for å endre. Ledere fra politikk, næringsliv, helsevesen og kirke har tatt kontakt og delt sine erfaringer med meg. Alle disse sterke historiene som i offentligheten er hyllet inn i et mystikkens slør. Mange angrer på at de aldri har sagt noe om hva de har stått i. Og skal vi få mer innsikt, da må vi kanskje åpne mer opp. Selv om det koster. For hvilken bedrift eller organisasjon er det som ikke skal endre seg i fremtiden?

Annonse

«Vi finner det nytteløst å fortsette dette ordskiftet.»
«Mitt anliggende er kvaliteten på den offentlige debatten i Norge.»