Annonse
00:00 - 27. januar 2017

Linn Herning om ytre høyres standpunkter

Ytre høyre gjør nå krav på standpunkter jeg selv har, skriver Linn Herning.

Annonse

«Kamp mot storfinans och folkeförrädare!» Mitt mest skjellsettende politiske øyeblikk i 2016 var hverken brexit, Trump eller terror. Det var 1. mai. Ikke det sedvanlige Youngstorget-ritualet, som neppe vekker noen til politisk kamp, men en Facebook-video fra Sverige. Uten fagforeningsfaner og røde flagg. Det var fascister i taktfast marsj på åpen gate.

 

Mens mennene marsjerte og frysningene gikk kaldt nedover ryggen min, kunne jeg ikke annet enn å innrømme, i alle fall overfor meg selv, at jeg var nøyaktig 50 prosent enig. Også jeg mener at finanskapitalens enorme makt er et av vår samtids største problemer. Siden er jeg ikke blitt kvitt klumpen i magen. Den knyttet seg bare hardere mens det internasjonale politikkåret 2016 skred frem. For hva skal vi gjøre når de politiske bevegelsene vi mener står oss fjernest, fronter saker vi faktisk er enige i?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.
Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».