Annonse
00:00 - 01. juli 2016

Gaute Brochmann om arkitektenes sutring

Nå må arkitektene slutte å sutre, skriver Gaute Brochmann.

Annonse

Lenge trodde jeg «har du lyst, har du lov» var et ordtak i egen rett. Det er det ikke. «Har du lyst, har du lov – har du vett, lar du være» er hele visdomsordet. Men folk husker det de vil huske. Slik er det med Jens Stoltenbergs berømte 22. juli-tale også. «Mer demokrati, mer åpenhet» er det som alltid siteres. Men sitatet har et haleheng, nemlig «mer humanitet. Men aldri naivitet.»

Og i debatten om den videre prosessen for Regjeringskvartalet, virker det som om mange arkitekter bare husker den første delen, mens Statsbygg takk og pris minnes hele remsen. Det betyr i praksis at reguleringsplanen for det fremtidige Regjeringskvartalet fremstår som et veikart til en åpen by, mens byggeprosessen er preget av de samme sikkerhetsforanstaltningene som følger alle høyrisikoprosjekter.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

1 av 5 heltidsstudenter jobber så mye at det går ut over den tiden de bruker på studiene.
Selv om argumentet er upedagogisk, er det kanskje taktisk.