Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Riv den gamle skiten?

Vår kulturarv skal tas i bruk, og kulturminner skal være en del av diskusjonene i kommunestyrer og fylkestingssaler.

Annonse

I høst har jeg tatt fatt på seks nye år som riksantikvar. Spørsmålet som opptar meg aller mest er hvordan Norge skal se ut i fremtiden. Riksantikvaren skal sikre at et utvalg nasjonalt viktige kulturminner, kulturmiljøer og landskap blir tatt vare på. Vi vil styrke kunnskapen om kulturarv i både regional og kommunal forvaltning. Vi vil jobbe for at kulturarven skal tas i bruk, og at kulturminner blir en naturlig del av diskusjoner i kommunestyrer og fylkestingssaler over hele landet.

 

Noen byer vokser, mens mange tettsteder og bygder har opplevd flere tiår med fraflytting. Vi må bevare det beste i våre omgivelser. Det gjelder byer, bygninger og kulturlandskap.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer