13:16 - 14. november 2018

Bråk og rykteflom ved Forfatterskolen

Først kom ryktene, så ble rektor sparket. Nå skal skolens styre finne ut av hva ryktene handlet om.

Oppsigelse: Rektor ved Forfatterskolen, Jeppe Brixvold, ble sparket, styret begrunner oppsigelsen med hans «ledelsesmessige håndtering av en rekke forhold gjennom lengre tid ikke har vært i orden». Foto: Lasse Kofod / Ritzau / NTB scanpix

«Vi trenger et oppgjør med taushetskulturen. Både i nobelprisen og på Forfatterskolen i Danmark.» Det skrev den danske forfatteren Katrine Marie Guldager i sin faste spalte i Politiken 15. oktober. Hun er en av 55 tidligere elever og forfattere som hadde signert et brev til den prestisjetunge Forfatterskolen i København med krav om at det settes i gang en grundig undersøkelse av forhold ved skolen:

«Forhåpentligvis foregår det hverken seksuell trakassering eller upassende oppførsel på Forfatterskolen nå, men hvis det tidligere har foregått upassende oppførsel, mener vi at det skal ryddes opp i dette hvis Forfatterskolen også i fremtiden skal bevare sitt gode navn og rykte», står det i et utdrag av brevet som avisen Berlingske har trykket.

Forfatterskolen svarte med å sette i gang en whistleblower-ordning og sparke rektor Jeppe Brixvold, uten noen offisiell begrunnelse.

Annonse