Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Forbrytelse og straff

Denne uken ble kulturprofilen Jean-Claude Arnault dømt til to års fengsel for voldtekt. Det markerer en seier for metoo-bevegelsen, men betyr på ingen måte at krisen rundt Svenska Akademien er over, mener svenske kommentatorer.

Funnet skyldig: Kulturprofilen Jean-Claude Arnault ble mandag denne uken dømt til to års fengsel for voldtekt. Han må også betale 115 000 kroner i skadeerstatning. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/NTB scanpix
Annonse

Hvis 2018 hadde vært et vanlig år, skulle Svenska Akademien denne uken ha delt ut den 111. Nobelprisen i litteratur. I medier verden over skulle man ha diskutert om forfatter X var en verdig vinner av prisen og hvorfor ikke forfatter Y heller fikk den.

I stedet har de siste dagenes debatt rundt Svenska Akademien handlet om tvungen oralsex, en mulig tiltale for økonomiske forbrytelser og utkastelse av et Akademiens medlemmer.

– Denne krisen er langt ifra over, sier Lisa Irenius, kultursjef hos Svenska Dagbladet.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse