Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Jeg er klar / for en øl med Neymar

Sportdikt: Brasils Neymar feirer scoring mot Costa Rica under VM-kampen 22. juni. Foto: Francois Nel / Getty Images
Annonse

Audun Mortensen er ute med boksingelen Fotballspillere som rimer. Den er fornøyelig nok, med rim som «sveitsiske shaqiri / kalles alpenes messi / østfolds største begavelser / heter begge elyounoussi». Som vi ser skorter det på innsikt i lokalfotballen, og singelen preges i for stor grad av å være skrevet med flanørens penn. Den når med andre ord ikke helt opp til Frode Grytten og Henning Bergsvågs «Ellevilt Branndikt», skrevet i anledning cupfinalen 2011, også på rim – og åpenbart av ekte supportere: «Jeg har gjerne timevis med tantrisk sex med en gusten albino, bare for å få dele en flaske tequila med Diego Guastavino», heter det i Bergsvågs del. Og Grytten: «Du skal intimmassere svansen til Roald Bruun-Hanssen / Du skal reservere siste dansen til Roald Brun-Hanssen / Du skal aldri ta glansen fra Roald Brun-Hanssen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse