Annonse
00:00 - 29. juni 2018

Jeg er klar / for en øl med Neymar

Sportdikt: Brasils Neymar feirer scoring mot Costa Rica under VM-kampen 22. juni. Foto: Francois Nel / Getty Images
Annonse

Audun Mortensen er ute med boksingelen Fotballspillere som rimer. Den er fornøyelig nok, med rim som «sveitsiske shaqiri / kalles alpenes messi / østfolds største begavelser / heter begge elyounoussi». Som vi ser skorter det på innsikt i lokalfotballen, og singelen preges i for stor grad av å være skrevet med flanørens penn. Den når med andre ord ikke helt opp til Frode Grytten og Henning Bergsvågs «Ellevilt Branndikt», skrevet i anledning cupfinalen 2011, også på rim – og åpenbart av ekte supportere: «Jeg har gjerne timevis med tantrisk sex med en gusten albino, bare for å få dele en flaske tequila med Diego Guastavino», heter det i Bergsvågs del. Og Grytten: «Du skal intimmassere svansen til Roald Bruun-Hanssen / Du skal reservere siste dansen til Roald Brun-Hanssen / Du skal aldri ta glansen fra Roald Brun-Hanssen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker