Annonse
16:26 - 23. november 2017

Konsernledelsens hoffmalere

Aker-konsernet nekter å gi ut boken de har betalt tre millioner for å få Henrik Langeland til å skrive. Selskapets forrige betalte kronikør, Dag Solstad, mener forfattere bør tilfredsstille sin arbeidsgiver. Men aldri signere en kontrakt.

Roman på oppdrag: I forkant av Akers 150-årsjubileum i 1991 skrev Dag Solstad Medaljens forside. En roman om Aker på bestilling fra selskapet.
Annonse

Hør også Dag Solstad på Morgenbladets podcast:

«Jeg kan ikke huske at jeg hadde noe kontrakt i det hele tatt. Ideen streifet meg ikke engang!»

Det sier forfatter Dag Solstad, der han sitter i godstolen, som er istykkerkloret av husstandens katt, hjemme i stuen sin på Frogner i Oslo.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.