Annonse

Annonse

00:00 - 08. september 2017

Når utopiene vrenges

Matias Faldbakken satte offentligheten på hodet på 00-tallet med sine bråkete litterære aksjoner. Nå er han igjen romanaktuell. Men denne gangen går det i lavmælt nostalgi og tullball. Eller?

Tilbake til litteraturen: - Jeg ville garantert ikke funnet på å skrive de tingene nå, i dette klimaet her, og jeg tror kanskje ikke jeg kunne fått det publisert heller, sier Matias Faldbakken om sine tidligere romaner.

– Alle romanene mine har på en eller annen måte vært bøtter som jeg har kastet masse ideer oppi, og påfunn som jeg ikke har hatt plass til eller som ikke funker andre steder, sier Matias Faldbakken.

Denne uken er han klar med sin fjerde bøtte, den har fått tittelen The Hills og er hans første siden 2008. Faldbakken har hele tiden hatt ambisjon om å skrive en ny roman, men det øvrige kunstnerskapet hans har tatt all oppmerksomheten. Litt senere denne måneden åpner han to soloutstillinger i Oslo.

– Hadde jeg gjort færre utstillinger, hadde jeg garantert skrevet mer eller tidligere.

Annonse