00:00 - 25. august 2017

Stig Sæterbakkens minnepris til Cathrine Knudsen

Denne uken ble Cathrine Knudsen tildelt Stig Sæterbakkens minnepris for 2017. Ifølge prisbegrunnelsen kan Knudsens forfatterskap leses «som en hemmelig historie om velstands- og velferdsnasjonen Norge fra 1970-tallet og fram til i dag». Hun utviser også, ifølge juryen, «en nysgjerrighet og egenrådighet svært få, kanskje ingen, forfattere i hennes generasjon kommer opp mot.» Knudsen er aktuell med to bøker i høst: Av menneskehånd, som nettopp ble utgitt på forlaget H//O//F, og en roman som utkommer på Pelikanen forlag i løpet av de neste ukene. Stig Sæterbakkens minnepris består av 100 000 kroner og en blomsterkvast.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse