Annonse
00:00 - 21. juli 2017

På flukt gjennom et mulig USA

Colson Whitehead har skrevet den store amerikanske romanen om slaveriet, basert på historisk materiale og egen innlevelsesevne. Begge deler er nødvendig for å forstå hvordan slaveriet fortsetter å virke i dag, mener forfatteren.

Under jorden: Colson Whitehead fotografert i sitt hjem i New York. Hans nyeste bok, Den underjordiske jernbanen, følger den 15-årige slaven Cora på flukt fra sørstatene og nordover, gjennom et nettverk av hemmelige kontakter. Foto: Sunny Shokrae / The New York Times
Annonse

De som kjenner ham, kaller ham gjerne Mr. Sunshine, men få amerikanske forfattere har i nyere tid hatt det så moro med alvorlige emner som Colson Whitehead.

Forfatteren som har gjort kometkarriere med romanen The Underground Railroad, som nå utgis på norsk, ble født i 1969 på Manhattan, og studerte ved Harvard, men fikk sin kanskje viktigste utdannelse i den gamle bohemavisen Village Voice, der han i flere år var fast tv-kritiker – en jobb Whitehead har sagt han trivdes i fordi den krevde mindre enn fire timers arbeid i uken.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker