Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Alle med rumper koblet sammen

Japanske Hiromi Ito skriver vitale og komplekse dikt om kroppsvæsker, morskap, dyreliv og mat.

Original: Siden debuten i 1978 er Hiromi Itōs dikt blitt både prisbelønte og skandaliserte. I dag er hun regnet som en av Japans fremste poeter og som stammor for en uærbødig, feministisk litteratur. Foto: Louise Enhörning
Annonse

Tittelen setter tonen for utvalget av den japanske poeten Hiromi Itos poesi. De pigge diktene i Ete, pule, drite, føde, drepe, blø skal tett inn på kroppen, inn i og ut av den – de vil slurpe og suge og svelge og spy!

Ito ble født i Japan i 1955 og debuterte som poet i 1978, og grunnet et originalt formspråk og en frimodig omgang med tabubelagte emner som begjær, utradisjonelle morsfigurer, graviditet og kroppsvæsker, ble diktene både prisbelønte og skandaliserte. I dag er Ito regnet som en av Japans aller fremste poeter, og av yngre kolleger trekkes hun gjerne frem som stammor for en uærbødig, feministisk litteratur.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.