Annonse

Annonse

00:00 - 06. januar 2017

Alle med rumper koblet sammen

Japanske Hiromi Ito skriver vitale og komplekse dikt om kroppsvæsker, morskap, dyreliv og mat.

Original: Siden debuten i 1978 er Hiromi Itōs dikt blitt både prisbelønte og skandaliserte. I dag er hun regnet som en av Japans fremste poeter og som stammor for en uærbødig, feministisk litteratur. Foto: Louise Enhörning

Tittelen setter tonen for utvalget av den japanske poeten Hiromi Itos poesi. De pigge diktene i Ete, pule, drite, føde, drepe, blø skal tett inn på kroppen, inn i og ut av den – de vil slurpe og suge og svelge og spy!

Ito ble født i Japan i 1955 og debuterte som poet i 1978, og grunnet et originalt formspråk og en frimodig omgang med tabubelagte emner som begjær, utradisjonelle morsfigurer, graviditet og kroppsvæsker, ble diktene både prisbelønte og skandaliserte. I dag er Ito regnet som en av Japans aller fremste poeter, og av yngre kolleger trekkes hun gjerne frem som stammor for en uærbødig, feministisk litteratur.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse