Annonse
00:00 - 06. januar 2017

Alle med rumper koblet sammen

Japanske Hiromi Ito skriver vitale og komplekse dikt om kroppsvæsker, morskap, dyreliv og mat.

Original: Siden debuten i 1978 er Hiromi Itōs dikt blitt både prisbelønte og skandaliserte. I dag er hun regnet som en av Japans fremste poeter og som stammor for en uærbødig, feministisk litteratur. Foto: Louise Enhörning
Annonse

Tittelen setter tonen for utvalget av den japanske poeten Hiromi Itos poesi. De pigge diktene i Ete, pule, drite, føde, drepe, blø skal tett inn på kroppen, inn i og ut av den – de vil slurpe og suge og svelge og spy!

Ito ble født i Japan i 1955 og debuterte som poet i 1978, og grunnet et originalt formspråk og en frimodig omgang med tabubelagte emner som begjær, utradisjonelle morsfigurer, graviditet og kroppsvæsker, ble diktene både prisbelønte og skandaliserte. I dag er Ito regnet som en av Japans aller fremste poeter, og av yngre kolleger trekkes hun gjerne frem som stammor for en uærbødig, feministisk litteratur.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse