Annonse
00:45 - 19. september 2014

Knausgårds forsvar for Handke

Premissene i debatten om Peter Handke er helt forskrudde, mener Karl Ove Knausgård.

Motmæle: – Nå når Handke demoniseres i norske medier, og helt uhyrlige og sykelig tendensiøse lesninger tas for god fisk i kulturredaksjonene, er det viktig å huske på at han aldri har drept noen, sier forfatter Karl Ove Knausgård i dette intervjuet. Foto: André Løyning
Annonse

Søndag 21. september kommer den østerrikske forfatteren og dramatikeren Peter Handke til Oslo for å motta den internasjonale Ibsenprisen og 2,5 millioner kroner fra den norske stat.

Handke skal hedres for sin dramatikk, men juryen har fått krass kritikk for å unngå det betente ved Handke. Handke kritiseres blant annet for å ha talt i begravelsen til Serbias tidligere president Slobodan Milosevic, og fordi han i sine tekster om Balkan-krigene ikke har fordømt folkemord utført av serberne.

Kritikere mener utdelingen svartmaler Ibsens navn, og at Norge ikke kan dele ut millioner til en forfatter de mener støttet et diktatorisk regime.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse