11:49 - 16. mai 2012

Tyren tatt ved hornene

Ambisjonen er å gjendrive Behring Breiviks kompendium «2083», påstand for påstand.

Motgift: – Det er nødvendig å vise at offentligheten ikke frykter noen av Anders Behring Breiviks «sannheter», sier Bendik Wold, forlagssjef i Flamme forlag. Arkivfoto: Thomas Brun

Forlagene Flamme og Manifest utgir artikkelsamlingen Motgift, med undertittel «Akademisk respons på den nye høyreekstremismen». Altså har forlagene bestemt seg for å ta tyren ved hornene fremfor å tie i hjel kompendiet, slik noen oppfordret til kort etter terroren: Å herje elektronisk med tekstene slik at budskapet ikke lenger var leselig.

– Vi mener det er viktig å gå inn i tekstene fordi tesen om politisk korrekthet og neddyssing er helt sentral i Behring Breiviks forestillingsverden. Det er nødvendig å vise at offentligheten ikke frykter noen av hans «sannheter», sier Bendik Wold, forlagssjef i Flamme forlag.

20 bidragsytere med ekspertise på islam, demografi, historie, feminisme og kontrajihadisme er invitert av bokens redaktør, Sigve Indregard, for å vurdere gehalten i påstander som: «Islam er i krig ved Vesten», «Norge snikislamiseres» og «En innvandrer kan aldri bli helt norsk».

Annonse