Annonse
12:13 - 09. august 2012

Motvillig grotesk

Som leser og seer plages Jan Roar Leikvoll av grufulle scener. Når de dukker opp i hans egne tekster, har han imidlertid lite å stille opp med.

Ut av klosteret: Etter 22. juli pekte VG-kritiker Sindre Hovdenakk på Jan Roar Leikvoll som én av forfatterne som kunne behandle tragedien litterært. Selv sier Leikvoll at bøkene hans beveger seg langsomt mot hans egen tid. Foto: Samlaget/Tove K. Breistein
Annonse

– Debutromanen din utspilte seg i en slags konsentrasjonsleir, oppfølgeren Fiolinane sirklet rundt en familie som levde på en søppeldynge, og nå har du valgt et middelalderkloster som ramme. Hva er det ved slike lukkede univers som tiltrekker deg?

– Jeg tror det handler om det klaustrofobiske ved dem. Det begrensede universet i alle disse bøkene har noe angstfylt ved seg, som jeg har vært interessert i.

– Gir de trange rammene andre fortellertekniske eller psykologiske gevinster?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker