Annonse
04:00 - 15. januar 2010

Noe å snakke om

Leserne ikke i tvil: Karl Ove Knausgårds Min kamp er Årets bok i Morgenbladet. Selv tenker han fortsatt på bøkene som en parentes i forfatterskapet.

– Hva skjer? Karl Ove Knausgård trosser arbeidsroen rundt bok fem, og lar Morgenbladet få et intervju. Romanforfatteren leser verken norske aviser eller blogger. – Jeg vet at det foregår noe, men ikke nøyaktig hva, sier han.Arkivfoto: Siv Dolmen
Annonse

– Dette er jeg veldig glad for! En leserpris er gjevt, sier Karl Ove Knausgård på e-post til Morgenbladet. Han har nylig levert fjerde bok til forlaget, og sitter nå hjemme i Malmö og arbeider med femmeren. Min kampbøkene gikk til topps i Morgenbladets tradisjonelle kåring av Årets bok, og det med overveldende margin: 40 prosent av stemmene gikk til Knausgård. Over tre ganger så mange stemte på Min kamp som på de nærmeste utfordrerne, Tomas Espedals roman Imot kunsten og Tore Rems Bjørneboe-biografi Sin egen herre.

 

Omvendt spektakulær. Forfatteren har egentlig gått i skjul for å jobbe uforstyrret med femte bok, men han er villig til å svare på noen spørsmål i forbindelse med Morgenbladets kåring.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.