Annonse
04:00 - 15. januar 2010

Noe å snakke om

Leserne ikke i tvil: Karl Ove Knausgårds Min kamp er Årets bok i Morgenbladet. Selv tenker han fortsatt på bøkene som en parentes i forfatterskapet.

– Hva skjer? Karl Ove Knausgård trosser arbeidsroen rundt bok fem, og lar Morgenbladet få et intervju. Romanforfatteren leser verken norske aviser eller blogger. – Jeg vet at det foregår noe, men ikke nøyaktig hva, sier han.Arkivfoto: Siv Dolmen
Annonse

– Dette er jeg veldig glad for! En leserpris er gjevt, sier Karl Ove Knausgård på e-post til Morgenbladet. Han har nylig levert fjerde bok til forlaget, og sitter nå hjemme i Malmö og arbeider med femmeren. Min kampbøkene gikk til topps i Morgenbladets tradisjonelle kåring av Årets bok, og det med overveldende margin: 40 prosent av stemmene gikk til Knausgård. Over tre ganger så mange stemte på Min kamp som på de nærmeste utfordrerne, Tomas Espedals roman Imot kunsten og Tore Rems Bjørneboe-biografi Sin egen herre.

 

Omvendt spektakulær. Forfatteren har egentlig gått i skjul for å jobbe uforstyrret med femte bok, men han er villig til å svare på noen spørsmål i forbindelse med Morgenbladets kåring.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse