07:59 - 06. april 2020

Alarmtilstand i Barcelona

Politiet står på hvert gatehjørne og det er tilløp til lynsjestemning fra balkongene. Det er grunn til å være redd for smitte i Spania, men vi som bor her, må også passe på at vi ikke driver frem et overvåkingssamfunn.

Følger med. To naboer ser ned på gata under seg i sentrum av Barcelona. Under portforbudet er det ikke lov å forlate hjemmet med mindre det er strengt nødvendig. Innenriksdepartementet oppfordrer folk til å unngå «massiv bruk» av politiets nødnummer for å varsle om folk som bryter med reglene.

– Går dere sammen?

Politibilen saknet farten foran oss. Det var lørdag kveld og folketomt ute, på andre siden av gaten lå matbutikken. Jeg og kjæresten min var i ferd med å krysse veien med hvert vårt handlenett over skulderen.

– Ja?

Annonse