00:00 - 20. mars 2020

Rapport fra risikogruppen

De er 68-generasjonen som har nedbetalte boliglån og frihet som sin viktigste verdi. Så kom viruset.

Satt på prøve: Også for Sissel Gran (68) har hverdagen endret seg mye på bare en uke. Hun har måttet avlyse mange arrangementer. Døtrene har lagt ned forbud mot at foreldrene får komme på besøk. Heldigvis har Gran en hage å være ute i.

Ingwi Kristad kan kjenne et ubehag når hun går ut døren og hører hvor stille det er overalt. Når hun ser de tomme parkeringsplassene og alle de ledige setene på bussen, eller må vise adgangskort for å komme inn på sykehuset og ser intensivavdelingen hun jobber på, klargjort for koronapasienter. Men mest av alt, kanskje, merker hun ubehaget når hun ser hvor dårlige koronapasienter kan bli.

– Det er klart det gjør noe med deg. Det er en annen stemning, et annet alvor i hverdagen. Retningslinjene endres fra dag til dag, time til time. Det påvirker meg. Jeg synes det er skremmende og ubehagelig, sier Kristad.

Hun jobber som intensivsykepleier ved et sykehus på Østlandet. Dit kommer de aller sykeste, de som trenger behandling for å overleve, som har svikt i livsnødvendige organer. Dit kommer også de verste koronatilfellene, som er så syke at de ikke klarer å puste selv.

Annonse