Annonse
00:00 - 16. august 2019

Lokalpolitikerne bør ikke erklære klimakrise, men bruke makten sin til løse den, skriver Maria Berg Reinertsen.

Naturen ødelegges lokalt, vindmøllepark for vindmøllepark, skriver Maria Berg Reinertsen.

Annonse

Helst ville vi hatt et stortingsvalg for å gi utløp for misnøyen. Bompengeopprørerne, vindkraftdemonstrantene, de klimastreikende ungene og vi, de klimabekymrede foreldrene deres. Men alt vi fikk, var et kommunevalg. På redaksjonsmøtet bestemmer vi oss for å lage en vignett: «Naturvalget 2019». For visst er katastrofene – fra klimakrise til masseutryddelse av dyr og planter – globale, men naturen ødelegges lokalt, vindmøllepark for vindmøllepark.

Også Raymond Johansen gjør sitt beste. Sist fredag dukket byrådslederen opp på trikken. Delvis skjult bak en gul stolpe fortalte han at Oslo skal bli en nullutslippsby i 2030. Biler og byggeplasser, alt skal være utslippsfritt. Det er egentlig ikke vilt kontroversielt, vi har nasjonale planer som sier omtrent det samme. Det påfallende er at Ap-mannen tar eierskap til utviklingen. Kan Ap og ikke bare MDG vinne valg når de fronter offensiv miljøpolitikk på norsk jord?

Og hvilken makt har egentlig lokalpolitikerne over miljøpolitikken? Mye, skal vi tro programmet til Arendalsuka. Mellom tirsdag klokken 12.15 og onsdag klokken 12.09 finner jeg hele elleve arrangementer som på et eller annet vis handler om lokalpolitikk og miljøspørsmål. Det er bare å sette seg på toget.

Annonse