Annonse
00:00 - 28. juni 2019

De siste kannibalene

Hvordan kan man forstå et av menneskenes største tabuer, å spise menneskekjøtt? Matskribent Andreas Viestad utforsker kannibalismen i et reisebrev (uten oppskrifter).

Bon appétit: En av korowaiene kommer bærende på et halvtamt villsvin, som avlives, parteres og pakkes inn i bananblader sammen med varme steiner, før den legges på bålet. Det er middagstid. Foto: Andreas Viestad
Annonse

Da jeg fortalte folk at jeg skulle reise til Papua, var det ikke mange som hadde hørt om stedet, til tross for at øya er en slags hellig gral blant antropologer for sine unike, inntil nylig uberørte, kulturer, blant lingvister for sine mange språk, og ornitologer for sine sjeldne paradisfugler.

Blant dem som hadde hørt om Papua, var reaksjonen den samme:

«Pass deg for kannibaler.»

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse