Annonse
00:05 - 05. april 2019

Tommel opp

Bli med til skolen som tar den digitale hverdagen på alvor.

Annonse

De nye læreplanene for skolen skal gjøre fag som norsk og samfunnsfag klare for den digitale alderen. En arbeidsgruppe har sett på hvordan kommunikasjon foregår i det 21. århundre. «Skolen forbereder ikke barna på den virkeligheten som de møter der ute», skriver ekspertene.

Nedigrenda barne- og ungdomsskole, som i fjor vedtok en visjon om å bli verdens mest digitale skole, har valgt å ta i bruk de nye metodene allerede før de er vedtatt. På et klasserom i kjelleren har elevene i niende klasse sin sjette måned med samfunnsfag – eller «interwebs», som det heter her. I dag har en av ungdommene presentasjon av andre verdenskrig, eller «poster en rant om WW2», som det heter her i Nedigrenda. Mens prosjektoren viser et bilde av en katt med hitlerbart, forteller Emilie (14) om holocaust.

– Seks millioner jøder ble drept, sier Emilie, og skifter til en gif av en trist katt som nok egentlig har en eller annen øyesykdom, men det ligner på gråt.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse