Annonse
00:00 - 22. mars 2019

Vi skjønner ganske mye

I dag skulker tolv år gamle Tora Elgsaas skolen for å streike for klimaet. – For er det noen vits i å investere i utdanning hvis vi ikke har en fremtid? 

I full streik: Tolv år gamle Tora Elgsaas fra Oslo mener politikerne vet godt at de gjør for lite for å redde kloden. Her er hun utenfor Bøler skole i Oslo dagen før den store skolestreiken, hvor hun fant tid til å møte oss etter ukens øving med skolekorpset, der hun spiller trompet.
Annonse

– Hva står på plakatene du bruker under skolestreiken?

– Jeg og noen venner har laget flere. På en står det står det at «jeg tror mer på at julenissen kan løse klimaproblemene enn på politikerne». På en annen står det: «Erna tror vi har flere kloder – skulle gått på Specsavers». Så har vi blant annet «Erna koker kloden» og «Vi krever handling».

– I august i fjor intervjuet vi her på disse sidene svenske Greta Thunberg, da hun satt alene foran Riksdagen i Stockholm. Nå har aksjonen spredd seg til hundrevis av byer i mange land. Og denne fredagen er mange tusen barn ventet foran Stortinget, deriblant deg, for å protestere mot at «de voksne ødelegger fremtiden».

Annonse