Annonse
00:00 - 15. februar 2019

- Vekstperioden ligger uansett bak oss

Norsk olje er en solnedgangsnæring, sier sentralbanksjef Øystein Olsen, som fortsatt har tro på klassiske økonomiske løsninger for å løse klimakrisen.

Solnedgang: Tittelen viser til veksten i oljebransjen. Hva angår veksten i verden er sentralbanksjef Øystein Olsen kryptisk: Bildet er ikke helsvart sier han.
Annonse

En gang i året inviterer sentralbanksjef Øystein Olsen norske maktmennesker og meningsprodusenter til bankplassen for å høre på årstalen hans.

Vi hadde regnet med at han ville benytte anledningen til å be regjeringen ta bedre vare på Oljefondet. I Granavollplattformen vil regjeringspartiene utrede litt kreativ regnskapsføring så de kan bruke mer penger enn fondet gir i avkastning. Som en av dem som var med å utvikle handlingsregelen for bruk av oljepenger i 2001, hadde vi trodd Olsen ville advare mot den ferske regjeringserklæringen, men det gjør han ikke.

– Denne gangen fant jeg ut at det har jeg sagt noe om mange ganger, sier Olsen og viser til at oljepengebruk var tema i de siste årstalene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»